Stags End

nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Stags End

next project >
This project was for the replacement of a dwelling in the Rural Area of Hertfordshire with a large house of contemporary design. The dwelling’s innovative design uses natural stone and an irrigated grass roof to assimilate with its surroundings within the Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty. Following consent for a single storey version of this design, permission was granted for incorporation of a lower ground floor level, which has a minimal impact on the openness and appearance of the countryside. Photomontages and fly through 3D animations, produced in-house, assisted in the design process and in convincing planning officers and local amenity groups of the merits of the proposals. The house has been constructed to a high standard with an insitu waterproof reinforced concrete structure, which also supports the roof which is curved both in plan and section. The house incorporates an indoor swimming pool, snooker room and gym as well as normal family accommodation. Tempietto negotiated Building Regulations approval produced the construction information together with the appointed Quantity Surveyor, Structural Engineer and Services Engineer and administered the contract for its construction.